Prijava

Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO RADA, MIROVINSKOGA SUSTAVA, OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE
UPRAVA ZA OBITELJ I SOCIJALNU POLITIKU
KLASA: 230-01/22-04/1 URBROJ: 524-08-02-03/1-22-4
Zagreb, 7. listopada 2022.

 

NATJEČAJ

za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini

Svake godine ministarstvo nadležno za obitelj, sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) obavještava Vas o objavi Natječaja za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta.

Republika Hrvatska svake godine u povodu Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenog na dan prihvaćanja Konvenciju o pravima djeteta, dodjeljuje nagrade za promicanje prava djeteta. Postupak dodjele nagrada je uređen Zakonom o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine, bro:j 96/03 i 33/05).

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos u promicanju prava djeteta. Godišnje nagrade se dodjeljuju pojedincima i/ili grupi pojedinaca za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima prava djeteta u protekloj godini. Kandidate za nagradu mogu predložiti pravne i fizičke osobe.

Ministarstvo je 7. listopada 2022. objavilo Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini, u Narodnim novinama, Jutarnjem listu te Večernjem listu, kao i na mrežnoj stranici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.